top of page
Image by Samantha Weisburg

ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) 
Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού

Ο χορός είναι επικοινωνία, είναι έκφραση, είναι αρμονία, είναι υγεία!
Ο χορός συνοδεύει κάθε κοινωνική μας εκδήλωση, χαρές, λύπες, διασκέδαση. Είναι ερωτικός, μοντέρνος, κλασσικός ή παραδοσιακός.
Ο επαγγελματίας της τέχνης του χορού, εναρμονίζει τις τέχνες χορού με το περιβάλλον, το σώμα και την ψυχή και είναι σε θέση να μεταδώσει την τέχνη του χορού σε άλλους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες του χορού.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Οι επαγγελματικές επιλογές για τους απόφοιτους του ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που μπορούν να καλύψουν τους στόχους των σπουδαστών στον τομέα του Χορού και της Χορογραφίας.
Ενδεικτικά ο απόφοιτος του ΙΕΚ Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού, μπορεί να εργαστεί:

1. Ως ελεύθερος επαγγελματίας σε δικό του χώρο εκμάθησης χορού
 

2. Ως χορευτής ή χορογράφος σε θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο
 

3. Ως στέλεχος σε Σχολή Χορού
 

4. Ως χορευτής ή χορογράφος σε μουσικές παραστάσεις, live shows κλπ
 

5. Ως χορευτής ή χορογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες
 

6. Ως ιδιωτικός εκπαιδευτής παρέχοντας ιδιαίτερα μαθήματα
 

7. Σε χορευτικές ομάδες ή συγκροτήματα

CID_UNESCO.png

ΜΕΛΟΣ CID

Οι απόφοιτοι αποκτούν και τη διεθνή πιστοποίηση "Art of Dance" CID Level 5.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Σπουδάζοντας εφαρμοσμένες τέχνες χορού έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις όλες τις γνώσεις στους τομείς του Χορού και της Χορογραφίας και να αναπτύξεις τη δική σου επαγγελματική πορεία στο Χορό.

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

• Κλασσικό Μπαλέτο
• Σύγχρονος Χορός
• Χορογραφία
• Θεωρία Μουσικής
• Ανατομία
• Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
• Ιστορία Τέχνης
• Ιστορία Μουσικής - Μορφολογία
• Ιστορία Χορού
• Pass De Deux

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Dance Class

ΝΕΑ

No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
Φόρμα Ενδιαφέροντος

RECOGNIZED STATE DIPLOMA

Graduates are certified by the National Organization for the Certification and Vocational Guidance (E.O.P.P.E.P.), an official body of the Ministry of Education.
IEK ENOSI offers a recognized state diploma, the key to graduates successful integration into labor market both in Greece and abroad. All graduates are able to obtain top positions both in private and public sector, ensuring their professional course.

BRAND-S.png

.

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

logo-trancp.png

ΤΟΜΕΑΣ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

enosi-IEK-Logo.png
bottom of page